utorak, 23. siječnja 2018.

SLATKO PECIVO KOJE JE ODUŠEVILO SVE MOJE UKUĆANE

Rezultat slika za PUNJENI ŠARENI KROMPIR RECI PECI
Sastojci:
Tijesto:
  • 150 ml. mlijeka
  • 150 ml. mlake vode
  • 3 kasike secera
  • 500 gr. brasna

  • prstohvat soli
  • 2 kasike suhog kvasca
  • 1 prasak za pecivo
  • 3 kasike otoljenog putera
Fil:
  • 220 gr. krem sira
Agda-Sirup:
  • 1 solja secera
  • 1 solja vode
  • 1 kasika soka od limuna

Priprema:

Prvo skuhajte agdu i ostavite sa strane da se prohladi (solje su od 250 ml.). Mlijeko zagrijat tek toliko da bude mlako. Mlijeku dodat 1 kasiku secera i kvasac pa pustit da nakvasa (da izraste). U posudu stavite braso, 2 kasike secera, prstohvat soli, otoljen puter, prasak za pecivo i mlaku vodu. Dodajte nakvasal kvasac pa zamjesite fino tijesto. Tijesto oblikujte u loptu, posudu namazite sa malo ulja i u nju vratite tijesto. Prekrite i pustite da tijesto izraste. Kad je tijesto izraslo istresite ga na pobrasnjenu povrsinu i prepolovite. Od oba tijesta oblikujte valjke i podjelite ih na 18 komada (Znaci imat cete 36 loptica). Prstima rastanjite tijesto, stavite malo krem sira, spojite krajeve pa oblikujte u lopticu (malo vecu od oraha). Redajte u nauljenu ili puterom namazanu tepsiju ali ne preblizu ostavite im prostora da izrastu. Prekrite krpom i pustite oko pola sata da loptice odmore (izrastu). Pecite na 180 C dok ne dobiju finu bojicu. Topla peciva zalite prohladjenom agdom.
Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar